رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در سال ۹۸ اولین بار بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان تخصیص یافت، گفت: بودجه در نظر گرفته شده در این بخش ۱۱۰۰ میلیارد بود که ۷۷۶ میلیارد یعنی ۷۳ درصد آن تخصیص یافته است.

به گزارش نیکوکار، وحید قبادی دانا در نشست خبری امروز خود که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، با اشاره به سالروز تاسیس سازمان بهزیستی در سال ۵۹ توسط شهید فیاض بخش گفت: طبق قانون وظیفه بهزیستی حمایت از زنان، کودکان افراد دارای نیازهای خاص، دارای معلولیت و سالمندان است.

وی افزود: شعار امسال، تاسیس بهزیستی، بهزیستی در گام دوم، شفافیت، تحول خدمت و سلامت اجتماعی در بستر خانواده است.

فعالیت سامانه شفافیت بهزیستی

وی با بیان اینکه یکی از محورهای فعالیتی ما موضوع شفافیت است، افزود: در حال حاضر سامانه و ستاد شفافیت بهزیستی آغاز به کار کرده و فعالیت‌هایی صورت گرفته که به‌روی سامانه قرار گرفته است. برای مثال سامانه املاک بهزیستی شامل ۲۸۰۰ ملک این سازمان روی پورتال قرارگرفته است. همچین سامانه مشارکت‌های مردمی، تفاهم نامه‌ها و …روی سامانه شفافیت قرار گرفته است. همچنین کلیه پرداختی مددجویان از سال ۹۱ از سوی بهزیستی دسترس آنها قرار گرفته است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: همچنین عملکرد مالی سال ۹۸ برای اولین بار به طور شفاف روی سامانه قرار گرفته است. در سال ۹۸ از ردیف اصلی سازمان ۲۸۰۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده بود که ۲۱۰۰ میلیارد معادل ۷۶ درصد تخصیص یافته است.

قبادی دانا ادامه داد: اعتبارات سازمان برنامه و بودجه از محل تبصره ۱۴ در بحث هدفمندی یارانه‌ها ۲۷۶۰ میلیارد تومان معادل ۹۹ درصد تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۸ برای اولین بار بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان تخصیص یافت، ادامه داد: بودجه در نظر گرفته شده در این بخش ۱۱۰۰ میلیادر بود که ۷۷۶ میلیارد تومان معادل ۷۳ درصد آن در سال گذشته تخصیص یافت.

به گفته قبادی دانا در مجموع ۸۵ درصد اعتبارات پیش‌بینی شده سازمان بهزیستی در سال گذشته تخصیص یافته و در قسمت‌های مختلف هزینه شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه ریز فعالیت‌های مختلف سازمان در معاونت‌های مختلف در سامانه در حال حاضر موجود است، اظهار کرد: همچنین یکی از فعالیتهای صورت گرفته این بود که پرداختهای مختلف بهزیسستی به شکل غیرمتمرکز و در لحظه امکان‌پذیر شد.

پرداخت کمک هزینه نگهداری از معلولان شدید و خیلی شدید به دهک‌های یک تا سه

قبادی دانا با بیان اینکه ۲۳۳۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ مستمری برای یک میلیون و ۶۹ هزار خانوار پرداخت شده است، تصریح کرد: همچنین بعد از تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان برای شروع اجرای قانون در خصوص ماده ۲۷ پرداخت کمک هزینه نگهداری از معلولان شدید و خیلی شدید دهک‌های یک تا سه آغاز شد به طوریکه ۲۸۰ میلیارد تومان در سال به شکل هر سه ماه یکبار مبلغی برای ۱۹۱ هزار خانوار پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه در خصوص خانوارهای دارای فرزندان سه قلو به بالا و خانواده‌های دارای فرزند دو قلو در دهک‌های یک تا ۳ که شامل ۹۲۶۶ خانوار می‌شود ۴۷ میلیارد تومان در سال پرداخت می‌شود، افزود: حق پرستاری افراد معلول دارای ضایعه نخاعی شامل ۲۶ هزار خانوار در سال معادل ۱۷۴ میلیارد تومان پرداخت می‌شود که سرانه هر نفر ۵۵۴ هزار تومان است. این مبلغ در گذشته به شکل سرانه ۲۰۰ هزار تومان بود.

میزان کمک هزینه پرداختی به ازای نگهداری هر کودک بی‌سرپرست، بدسرپرست و معلول

رئیس سازمان بهزیستی کشوردر ادامه با اشاره به بودجه ۳۶ میلیاردی حق پرستاری و مددکاری خانواده‌های افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هم گفت: برای ۱۷ هزار خانوار که از کودکان بی‌سرپرست یا دارای سرپرستان غیر موثر نگهداری می‌کنند ۱۳۲ میلیارد تومان در سال اختصاص یافته است که سرانه هر کودک از ۳۷۰ هزار تومان به ۶۵۰ هزار تومان رسید.

به گفته وی در خصوص مراکز شبه خانواده نیز ۷۰ میلیارد تومان تخصیص یافت که برای کودکان تا ۱۳ سال ۶۵۰ هزار تومان، کودکان ۱۲ تا ۱۸ هر نفر ۷۵۰ تومان و برای فرزندان معلول سرانه ۹۲۵ هزار تومانی در ماه پرداخت می‌شد که به شکل الکترونیکی و متمرکز روی کارت بانکی آنها قرار می‌گیرد.

وی افزود: در خصوص بیماران روانی نیز ۴۸۵ میلیارد تومان به مراکز غیر دولتی پرداخت شده است که برای مراکز درجه یک سرانه هر نفر ۹۲۴ هزار تومان در ماه و برای مراکز درجه دو ۸۴۰ هزار تومان برای هر فرد پرداخت می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برای امور مددکاری زنان سرپرست خانوار نیز ۳۸ میلیارد تومان در نظر گرفت شده است، اظهارکرد: در مورد وسایل توانبخشی معلولان ضایعه نخاعی علاوه بر حق پرستاری، سرانه‌ای در نظر گرفته شده است از ماه جاری به دو برابر یعنی به ۱۶۰ هزار تومان برای ۲۷ هزار خانوار افزایش می‌یابد.

قبادی دانا با بیان اینکه ۱۵ هزار مهدکودک تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که از این تعداد ۷۰۰۰ مورد روستا مهد برای نگهداری از فرزندان مناطق محروم هستند، گفت: در این مراکز یک وعده غذای گرم توزیع می‌شود و در این بخش ۷۵ میلیارد تومان بودجه صرف شده است.

اعتبار ۲۹۰۰ میلیارد تومانی برای پرداخت کمک هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش

وی در مورد کمک هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش بهزیستی نیز اظهارکرد: کمک‌هزینه تحصیلی به دانشجویانی پرداخت می‌شود که در مراکز غیردولتی تحصیل می‌کنند، همچنین برای دانشجویان مراکز دولتی هم کمک هزینه تحصیلی در نظر گرفته شده است که ۶ میلیارد تومان برای ۲۹۱۹ نفر پرداخت می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بودجه مراکز اورژانس اجتماعی ۱۶۶ میلیارد تومان است، گفت: به این ترتیب در مجموع بودجه بهزیستی ۴۸۵۰ میلیارد تومان است که به شکل الکترونیک براساس کد ملی اشخاص حقیقی و حقوقی پرداخت شده است همچنین با توجه به اینکه مجموع اعتبارات بهزیستی ۵۶۰۰ میلیارد تومان است ۸۲ درصد کل بودجه و اعتبارات بهزیستی به شکل شفاف و الکترونیک برای جامعه هدف پرداخت شده است.

پیشگیری از تنبلی چشم ۴۰۰ هزار کودک

وی با بیان اینکه از سال ۷۴ تاکنون ۴۱ میلیون کودک غربالگری بینایی شده‌اند، گفت: با کمک این طرح از تنبلی چشم ۴۰۰ هزار کودک پیشگیری شده است. یکی از وظایف بهزیستی پیشگیری از وقوع معلولیت‌هاست که با این کار پیشگیری شایان توجهی از کم‌بینایی و نابینایی شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص غربالگری شنوایی نوزادان نیز گفت: در این طرح از سال ۸۴ تاکنون ۱۱ میلیون نوزاد مورد غربالگری شنوایی قرار گرفته‌اند که از کم شنوایی و ناشنوایی ۳۱ هزار نفر پیشگیری شده است.

قبادی دانا در مورد مشاوره‌های ژنتیک هم توضیح داد: از سال ۷۷ این فعالیت شروع شده است و یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از مشاوره ژنتیک برای پیشگیری از معلولیت‌ها بهره‌مند شده‌اند.

واگذاری سرپرستی ۱۰ هزار کودک به متقاضیان فرزندخواندگی

۱۰ هزار کودک در شیرخوارگاه‌ها و شبه‌خانواده‌ها زندگی می‌کنند

وی با اشاره به اینکه استراتژی بهزیستی این است که فعالیت‌ها را در بستر خانواده جستجو کند، اظهار کرد: از سال ۹۰ تا الان سرپرستی۱۰ هزار کودک به خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی سپرده شده است که اگر این کار انجام نمی‌شد این کودکان باید در مراکز زندگی می‌کردند. همچنین ۱۰ هزار نفر نیز در مراکز شبه خانواده و شیرخوارگاه هستند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سامانه ملی فرزندخواندگی رونمایی شده و قابل دسترسی برای همه افراد است، گفت: یکی از فعالیت‌های پیشگیری سازمان بهزیستی مشاوره‌های خانواده و آموزش‌های پیش از ازدواج از سال ۸۱ تا کنون است که برای ۵.۵ میلیون نفر اجرا شده است.

گام بهزیستی برای خانه‌دار شدن مددجویان

قبادی دانا با بیان اینکه یکی از اهداف بهزیستی توانمندسازی جامعه هدف است، توضیح داد: این افراد باید شرایطی داشته باشند که به لحاظ جسمی و روحی روانی توانمند شوند. یکی از مواردی که به توانمندی افراد کمک می‌کند، تامین مسکن مددجویان است. تاکنون ۱۲۶ هزار واحد واگذار شده است که ۹۰ هزار واحد آن از ابتدای دولت یازدهم بوده است. به این برنامه در یک سال اخیر شتاب بیشتری داده و این طرح برای۲۵ هزار واحد مسکونی در ۱۸ ماه اخیر تسهیل شده است.

وی ادامه داد: با بسیج سازندگی نیز برای احداث ۵۰۰۰ واحد تفاهم شده که تاسیس ۲۰۰۰ واحد آغاز شده است. طی تفاهمنامه با بنیاد مسکن هم احداث ۲۰ هزار واحد در دستور کار قرار گرفته که ۱۴ هزار واحد تاکنون شروع و ۷۰۰۰ واحد نیز تحویل داده شده است.

به گفته وی واگذاری ۲۱۰۰ واحد هم در هفته بهزیستی انجام می‌شود.

پرداخت ودیعه‌مسکن تا سقف ۳۰ میلیون تومان به نیازمندان

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در بودجه سازمان بهزیستی اعتباری برای اجاره مسکن و ودیعه دیده نشده است، گفت: با توجه به شرایط سختی که در کرونا داشتیم بنیاد مستضعفان کمک کرد تا ۳۰ میلیارد تومان برای اجاره بها اختصاص یابد و۵۰ میلیارد هم برای کسانیکه نیازمند ودیعه مسکن هستند به شکل وام قرض الحسنه اختصاص یابد. این مبلغ در صندوق امداد ولایت وارد شد و ۲۵ میلیارد هم توسط صندوق مذکور به آن اضافه شد. امیدواریم تا پایان مردادماه تا سقف ۳۰ میلیون تومان برای کساینکه شرایط لازم را دارند ودیعه مسکن را پرداخت کنیم.

وی با اشاره به اینکه شاهد افتتاح سامانه صدور مجوزها هستیم، گفت: این افتتاح به توسعه ساختارهای مردم نهاد و ایجاد شفافیت در عملکرد سازمان با استفاده از نظارت و پایش مستمر کمک می کند. مهمترین مزیت آن ارائه خدمات و پاسخگویی به متقاضیان است.

۴۰۲ تن از مسئولان و کارکنان بهزیستی مشمول قانون تعارض منافع شدند

قبادی دانا همچنین درباره قانون تعارض منافع و پیگیری آن در سازمان بهزیستی اظهار کرد: طبق بررسی‌های ما، ۴۰۲ نفر مشمول این قانون شناسایی شده اند که به این معناست که این افراد در سازمان بهزیستی مشغول به کار هستند و در عین حال موسسه خیریه‌ای دارند. قبل از این شناسایی، ۱۷۰ نفر از مدیران ما مراکز خیریه خود را واگذار کردند و ۱۰۰ نفر نیز از سازمان استعفا دادند. در آمار جدید ۴۰۲ نفری که شناسایی شده اند، ۱۶۵ نفر پست دولتی خود را تغییر داده‌اند و ۱۹۳ نفر نیز مرکز خیریه را واگذار کرده‌اند. برای ۴۴ نفر هم قرار است تعیین تکلیف صورت بگیرد. بیشترین آمار تعارض منافع در سازمان بهزیستی در استانهای تهران و آذربایجان شرقی و کمترین افراد دارای تعارض منافع نیز در استانهای کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه است.

«خانه‌های کوچک» جایگزین آسایشگاه‌ها می‌شود

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه سیاست ما بر حضور افراد تحت پوشش در درون خانواده‌هاست گفت: ۴۰ خانه گروهی حمایتی به تازگی راه اندازی شده است. ما به دنبال این هستیم که به جای داشتن آسایشگاه‌ها و مراکز بزرگ، برای نگهداری معلولان، کسانی که دارای مشکلات ذهنی یا جسمی حرکتی یا دارای ضایعه نخاعی و مشکلات روانی مزمن و یا سالمندان، خانه‌های کوچک راه اندازی کنیم. الان در دنیا دیگر پذیرفته نیست هزار نفر با مشکل معلولیت در یک مرکز نگهداری شوند.

قبادی دانا افزود: یکی دیگر از تسهیلاتی که فراهم کردیم این است که هیچ فرد دارای ضایعه نخاعی پشت نوبت تسهیلات ما نماند. ۱۱۰۰ نفر پشت نوبت بودند که از ماه جاری مستمری آنها برقرار می شود و هر فردی که جدیداً دارای مشکل شود نیز به سرعت حق پرستاری او برقرار خواهد شد. تا کنون ۲۷ هزار نفر از افراد دارای ضایعه نخاعی حق پرستاری می‌گیرند.

قبادی دانا گفت: همچنین ما مرکزی برای نگهداری کودکان دارای مشکلات روانی مزمن نداشته‌ایم که در ۶ استان راه اندازی می شود. قانون سهمیه سه درصد اشتغال افراد دارای معلولیت را نیز به اجرا درآوردیم و هر گونه آزمون استخدامی که در کشور برگزار شود، با جدیت پیگیر هستیم که سه درصد افراد باید از جامعه معلولان باشند.

پیگیری اختصاص ۳ درصد سهمیه استخدامی‌ها به معلولان

وی ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده سهمیه ۳ درصد اشتغال معلولان رصد می شود تا در هرگونه آزمون استخدامی ۳ درصد از افراد دارای معلولیت پذیرفته شده باشند. همچنین پرداخت الکترونیکی برای ۱۴ هزار نفز از افراد مجهول الهویه هم ساماندهی و اجرا شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ۳۵۸ مرکز اورژانس اجتماعی و مداخله در بحران تاسیس شده که ۲۶۳ پایگاه دارند، گفت: ۹۴ مرکز دولتی و غیردولتی توانمندسازی کودکان کار و خیابان نیز در کشور وجود دارد.

 

منبع: ایسنا

 

انتهای پیام/