مدیر مرکز کاهش آسیب اعتیاد زنان گفت: در این مرکز در روزهای کرونایی به روی زنان آسیب دیده باز است بر این اساس مسئولان مرکز در تلاش هستند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی این مجموعه را فعال نگه داشته تا سرپناهی برای زنان آسیب دیده باشد.

به گزارش نیکوکار، موسسه کاهش آسیب نور سپید هدایت با همکاری شهرداری منطقه ۱۲ و مجوز بهزیستی مشغول به کار است و به زنان آسیب دیده از اعتیاد، زنان بی سرپناه، زنان باردار یا همراه کودک سرپناه امن و خدمات ارائه می دهند.

سپیده علیزاده افزود: در چند ماه گذشته ۶ نفر از پرسنل این مرکز، مبتلا به کرونا باشند و ۳۰ درصد کارمندان از ترس ابتلا به کرونا استعفا دادند. با این وجود اما مسئولان مرکز در تلاش هستند با رعایت پروتکل های بهداشتی درهای این مجموعه را به روی زنان آسیب دیده از اعتیاد باز نگه دارند تا آنها بی سرپناه و درمانده نمانند.

وی ادامه داد: به دلیل کرونا تعداد مراجعه کنندگان به مرکز جامع کاهش آسیب بیش از گذشته شده است چرا که در حالت عادی، روزانه یکصد نفر از زنان و کودکان را پذیرش می کردیم اما در روزهای کرونا این تعداد به بیش از ۱۲۰ مراجعه کننده رسید.

مدیر موسسه کاهش آسیب نور سپید هدایت گفت: کرونا همچنان ادامه دارد و با این شرایط نباید در این مرکز به روی زنان آسیب دیده بسته شود، در روزهای قرنطینه سعی شده است تا در این مرکز را به روی زنان بی سرپناه باز نگه داریم. به همراه تعدادی از همکاران، ۱۷ روز به صورت شبانه روزی در مرکز حضور داشتیم چراکه این زنان خودشان از همه جا رانده شده اند و نمی خواستیم از تنها پناهشان نیز رانده و درمانده شوند.

علیزاده ادامه داد: روزهای سختی را گذراندیم و مددجویانی داشتیم که کرونا مثبت بودند. به همین دلیل اتاق های مجزایی در مرکز برای آنها تعبیه کردیم تا رسیدن اورژانش فاصله اجتماعی شان از دیگران حفظ شود. اگر احتمال ابتلا به کرونا در آنها بالا باشد و این موضوع توسط کادر درمان تایید شود، فرد بیمار به مراکز درمانی ارجاع داده می شود و تا پایان بیماری از آنها حمایت می کنیم.

مدیر مرکز کاهش آسیب اعتیاد زنان گفت: پروتکل های بهداشتی را با جدیت بیشتری و به صورت ویژه انجام می دهیم. سعی کردیم وعده های غذایی را در فضای باز مرکز در اختیار زنان قرار دهیم. مددجویان به صورت منظم از ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده استفاده می کنند.

وی اضافه کرد: با همکاری سازمان آتش نشانی و واحد بسیج، این مرکز به صورت منظم ضدعفونی می شود، خودمان نیز مرتب سطوح را ضدعفونی می کنیم. زنان مراجعه کننده باید به صورت مرتب از حمام استفاده کرده و دست و صورتشان را با صابون بشویند، برخی از زنان کارتن خواب و مصرف کننده مواد هستند و از طرفی با حمام رفتن میانه خوبی ندارند. اما آنها به خوبی می دانند در صورتی می توانند از خدمات مرکز استفاده کنند که بهداشت شخصی شان را رعایت کنند و رعایت این اصول برای حفظ سلامت همه آن ها است.

این فعال اجتماعی اضافه کرد: در مرکز جامع کاهش آسیب اعتیاد زنان(مرکز گذری، روزانه، سرپناه شبانه، جامعه پذیری و اشتغال زنان) سعی می کنیم این خانم ها سعی می شود، فعالیت هایی ایجاد کنیم تا اریم تا کمتر از مرکز خارج شوند، برخی از زنان معتاد به دنبال مواد می روند اما هدفمان این است با فعال کردن آن ها از طریق برنامه های تلویزیون و فیلم در این شرایط که کرونا است، بیرون از مرکز نروند.

علیزاده گفت: ما در گذشته مسائل بهداشتی را به خوبی رعایت می کردیم اما از مان شیوع کرونا اعمال پروتکل های بهداشتی با جدیت بیشتری انجام می شود تا مددجویان و کارمندان مبتلا به کرونا نشوند. به همین دلیل تهیه دو دستگاه ضدعفونی کننده برای مرکز از دیگر اقداماتی بود که انجام دادیم تا مددجویان مرتب دست و پایشان را در زمان ورود و خروج به مرکز ضدعفونی کنند.

مدیر مرکز کاهش آسیب اعتیاد زنان اضافه کرد: به همراه همکارانش سخت و محکم پای کار ایستاده ایم تا هیچ زن بی سرپناهی از مرکز آنها رانده نشود و در خیابان نماند، به برنامه های این مرکز انتقادهایی صورت می گیرد اما در مجموع هدف ما کاهش آسیب است. بدون شک چه ما باشیم چه نباشیم، این زنان مواد می گیرند و استفاده می کنند اما وجود این مرکز می تواند، کمک کند که این زنان HIV نگیرند. با آموزش هایی که می بینند، یاد می گیرند در دوران مصرف مواد با ابزار پیشگیری که در اختیارشان قرار می دهیم باردار نشوند. یاد می گیرند بهداشت را رعایت کرده و کرونا یا بیماری های ویروسی دیگر نگیرند.

وی افزود: در واقع حضور در این مرکز کمک می کند تا آنها به مرور زمان سبک زندگی شان را تغییر دهند. حتی عده ای با رفت و آمد به این مرکز اقدام به ترک اعتیاد کرده اند یا گروهی دیگر از زنان که اعتیاد ندارند در کارگاه های توانمندسازی شرکت می کنند تا مهارتی کسب کنند و مستقل شوند. چطور که گروهی از آنها در کارگاه خیاطی مرکز مشغول به کار هستند و توانمند شده اند.

علیزاده با بیان اینکه آنها در این راه از حمایت شرکت های خصوصی بهره مند شده اند، گفت: بخشی از خدمات اجتماعی مرکز را با استفاده از مسئولیت اجتماعی شرکت ها انجام می دهیم. سعی کردیم صاحبان مشاغل را قانع کنیم که بدون قضاوت زنان و کودکان آسیب دیده، از آنها حمایت کنند.

وی افزود: حتی از بعضی از این شرکت ها سفارش کار گرفته و در کارگاه خیاطی، زنان مرکز، محصولات مورد نیاز آنها را تولید و به دستشان می رسانند. شرکت ها و صاحبان مشاغل در راستای انجام مسئولیت اجتماعی خود به قشر آسیب دیده کمک می کنند. برای مثال شرکتی بود که در زمینه تولید قند و شکر فعالیت داشت و این شرمت قند و شکر مرکز را تامین می کند. آنها به هر شکل و طریقی می توانند جامعه هدف ما را حمایت کرده و بدون شک به مرور زمان می توان تاثیرات مثبت این اقدام را با کاهش آسیب در جامعه مشاهده کرد.

 

منبع: ایرنا

 

انتهای پیام/

ارسال نظر