رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه پیش‌بینی ما برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در سال آینده ۲۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: ۵ هزار میلیارد تومان از این بودجه در ردیف دستگاه‌های دیگر و ۱۵ هزار میلیارد تومان نیز لازم است تا در ردیف بودجه‌ای سازمان بهزیستی برای اجرای قانون مذکور قرار گیرد.

به گزارش نیکوکار، وحید قبادی دانا در نشست روز معلولان با بیان اینکه بودجه مورد نیاز برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در سال جاری ۱۲.۵ میلیارد تومان بود، افزود: این درحالیست که مجلس شورای اسلامی قبل از آغاز گرانی‌ها ١١٠٠ میلیارد تومان را برای اجرای قانون مصوب کرد که از این میزان قول دریافت ۵٣٣ میلیارد را از سازمان برنامه و بودجه دریافت کرده‌ایم.

وی در ادامه به شعار امسال روزجهانی معلولان، «ارتقای مشارکت افراد دارای معلولیت برای توسعه فراگیر، عادلانه و پایدار» اشاره و اظهار کرد: هفته گذشته حق پرستاری افراد دارای ضایعه نخاعی تا ۲.۵ برابر افزایش یافت و روی کارت آنها شارژ شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با بیان این که در اسفند ماه سال ۹۶ قانون حمایت از حقوق  معلولان در مجلس شورای اسلامی  به تصویب رسید و در هشتم اردیبهشت ماه سال ۹۷ توسط رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد تصریح کرد:  از زمان ابلاغ این قانون سازمان بهزیستی کشور تمام تلاش خود را به کار بست تا با وجود مشکلات تخصیص منابع و بودجه ناکافی این قانون را اجرا کند.

قبادی دانا با بیان این که با تلاش‌ها و پیگیری‌های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان برنامه و بودجه تخصیص اولیه قانون مذکور برای اولین بار هفته گذشته آغاز شد تصریح کرد: به این ترتیب بودجه مورد نیاز اجرای این قانون برای دو ماه مهر و آبان اختصاص یافت و سپس اقدامات عملی برای اجرای ماده ۷ و ۲۷ قانون  نیز براساس پیش بینی‌های انجام شده در دست اقدام قرار گرفت.

افزایش حق پرستاری از معلولان به ۵۵۴ هزار تومان/ واریز حق‌پرستاری به حسابها

وی با بیان این که پیش از این متوسط حق پرستاری افراد دارای ضایعه نخاعی ۲۰۰ هزار تومان در ماه بود تصریح کرد: این مبلغ به حدود ۵۵۴ هزار تومان افزایش یافته است و روی کارت ۲۶ هزار نفر شارژ شده است.

پرداخت ۳۶۰ تا ۴۸۰ هزار تومان به معلولان شدید و خیلی شدید بر حسب بعد خانوار 

رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان نیز توضیح داد: برای اجرای این ماده قانونی به حدود ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داشتیم که بودجه تخصیص داده شده برای این بخش تنها ۲۹۱ میلیارد تومان بود. براساس این ماده قانونی افراد معلول شدید و خیلی شدید باید حداقل حقوق پایه مصوبه هر سال را دریافت کنند که بار مالی زیادی نیز به همراه خواهد داشت. از آن جایی که به دلیل کمبود اعتبار برای اجرای این ماده قانونی مردد بودیم در نهایت برآن شدیم برای شروع، افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در دهک‌های اول تا سوم که نیازمندترین افراد شناسایی شدند، به این ترتیب ۱۹۱ هزار خانوار تحت پوشش در زمره اولین پرداخت قرار گرفتند. به این ترتیب علاوه بر مبلغ مستمری هر سه ماه، ۳۶۰ تا ۴۸۰ هزار تومان براساس بعد خانوار به این افراد پرداخت می‌شود.

افزایش سرانه یارانه نگهداری از سالمندان و بیماران روانی مزمن به ۹۲۰ هزار تومان 

قبادی دانا با بیان این که براساس مصوبه هیات وزیران سرانه یارانه هر سالمند، بیماران مزمن روانی، جسمی، حرکتی تا دی ماه ۹۷مبلغ ۶۴۰ هزار تومان به ازای هر ماه بود که برای ۴۷ هزار سالمند و بیمار به مراکز نگهداری پرداخت می‌شد ادامه داد: این مبلغ در انتهای سال ۹۷ به ۷۷۰ هزار تومان و در آبان ماه امسال به ۹۲۰ هزار تومان افزایش یافته است. این مبلغ برای افراد مجهول الهویه به ۱ میلیون و ۴۰ هزار تومان می‌رسد که امروز به حساب مراکز واریز می‌شود.

وی در ادامه با بیان این‌که یک میلیون و ۵۰۰ هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور قرار دارند، اظهار کرد: از این تعداد ۱۳ درصد معلول شنوایی، ۱۱ درصد کم‌بینا و نابینا، ۳۹ درصد حسی و حرکتی، ۲۴ درصد ذهنی، پنج درصد صوت و گفتار و هشت درصد اختلالات روانی مزمن هستند. این افراد نیازمند توانبخشی و توانمندسازی و هدف این است که زندگی این افراد با شأن و منزلت اجتماعی باشد.

پرداخت یارانه معوق مراکز توانبخشی و نگهداری در منزل؛ امروز 

قبادی دانا با اشاره به این‌که ۱۳۷۰ مرکز روزانه در کشور مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: ۱۳۵۰ مرکز نیز خدمات مراقبت و توانبخشی در منزل در اختیار افراد معلول قرار می‌دهند. با توجه به این‌که چهار ماه یارانه مراکز مراقبت در منزل و توانبخشی پرداخت نشده بود، این یارانه امروز پرداخت می‌شود.

رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان این‌که در فاصله تیرماه تا هفته معلولان چندین آیین‌نامه از قانون حمایت از حقوق معلولان در کمیسیون اجتماعی دولت به تصویب رسیده است، اظهار کرد: این آیین‌نامه‌ها مربوط به مواد ۳، ۹، ۱۲، ۱۳ و ۲۵ هستند. امیدواریم این آیین‌نامه‌ها طی این هفته برای اجرا آماده و ابلاغ شوند.

پرداخت کمک هزینه تحصیلات تکمیلی به معلولان 

وی با بیان این‌که براساس ماده ۹ قانون حمایت از حقوق معلولان شهریه دانشگاه آزاد معلولان به طور کامل تا پایان مقطع ارشد پرداخت می‌شود، ادامه داد: همچنین برای دانشجویان مقطع دکتری چهار میلیون تومان و دانشجویان دانشگاه پیام نور و علمی – کاربردی تا ۶۰ درصد هزینه پرداخت می‌شود. همچنین به تمام افراد استفاده کننده از آموزش عالی غیرانتفاعی یا شبانه دولتی نیز کمک هزینه پرداخت می‌شود.

به گفته قبادی دانا یکی دیگر از اقدامات انجام شده این است که تاکنون به کسانی که دانشجوی مقاطع غیردولتی بودند مبلغی پرداخت نمی‌شد که از امسال این کمک هزینه پرداخت می‌شود.

حق‌بیمه کارفرمایی معلولان مستقیما توسط بهزیستی به تامین‌اجتماعی پرداخت می‌شود 

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این‌که ماده ۱۳ قانون نیز مربوط به معافیت کارفرمایان و حق بیمه پیش‌فرمایی معلولان بوده است توضیح داد: تا پیش از این کارفرمایان حق بیمه سقف خودشان را پرداخت می‌کردند و سپس در صورت تامین اعتبار این سهم را از سازمان بهزیستی می‌گرفتند، اما براساس آیین‌نامه جدید معافیت کامل حاصل شده و حق بیمه افراد دارای معلولیت به طور مستقیم از سوی سازمان بهزیستی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شود. همچنین براساس ماده ۲۵ نیز والدین یا سرپرست افراد معلول از پرداخت ۵۰ درصد از مالیات مزد خود معاف هستند.

استخدام سه درصدی معلولان در آزمون استخدامی کشور قطعی است

وی از تشکیل ستاد هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان با حضور معاون اول رییس جمهور و تعدادی از وزراء برای اولین بار خبر داد و گفت: براساس قوانین موجود استخدام سه درصدی معلولان در آزمون استخدامی کشور قطعی است و این افراد در این آزمون با معلولان دیگر رقابت می‌کنند به این ترتیب این سهمیه ثابت، پایدار و قطعی است و اگر پر نشود برای استفاده خود معلولان باقی می‌ماند.

قبادی دانا در ادامه به مناسب سازی و تاثیرپذیری محیط‌های اداری، تجاری و فرهنگی برای معلولان اشاره کرد و افزود: جلسات مناسب‌سازی با نظارت وزارت کشور به طور مرتب تشکیل شده و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های متولی اقدامات خوبی در این زمینه انجام شود. همچنین برای آموزش مدارس در مقطع یازدهم و دوازدهم نیز یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز تحت آموزش قرار خواهند گرفت.

رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به افزایش افراد سالمند در کشور طی ۳۰ سال آینده توضیح داد: با توجه به رشد ۱.۲ درصدی جمعیت سالمندی ۳.۶ درصد رشد خواهد داشت.

ساخت ۴۸ هزار مسکن مددجویی توسط بهزیستی 

وی ادامه داد: از ابتدای فعالیت بهزیستی کشور آماده‌سازی ۱۱۶ هزار واحد مسکونی به مددجویان سازمان بهزیستی تسهیل شده که از این تعداد ۹۲ هزار واحد در اختیار افراد دارای معلولیت قرار گرفته؛ همچنین براساس آمارها، تحویل حدود ۸۰ هزار مسکن از ابتدای دولت تدبیر و امید بوده که از این تعداد ۶۴ هزار مسکن در اختیار معلولان قرار گرفته است. در حال حاضر ۴۸ هزار مسکن مددجویی در حال ساخت است که از این تعداد ۳۶ هزار منزل مسکونی در اختیار معلولان قرار خواهد گرفت. همچنین برای مسکن خانوارهای بیش از دو فرزند معلول نیز که ۱۴ هزار خانوار بودند ۷۰۰۰ مسکن واگذار شده است. ۱۰۷۵ مسکن نیز این هفته در اختیار این خانوارها قرار خواهد گرفت که ۳۶۳ مسکن برای خانوارهای دارای دو معلول به بالا و ۶۹۴ مسکن نیز برای سایر مددجویان است.

۵ درصد مددجویان بهزیستی هنوز بسته معیشتی دریافت نکرده‌اند/ اعتراضات پیگیری می‌شود 

رییس سازمان بهزیستی کشور در خصوص پرداخت بسته حمایت معیشتی به مددجویان سازمان بهزیستی نیز توضیح داد: این بسته حمایتی در اختیار ۹۵ درصد از مددجویان بهزیستی قرار داده شده که تنها پنج درصد از مددجویان این بسته را دریافت نکردند؛ یک درصد از این افراد در ماه‌های گذشته یارانه‌شان قطع شده است و دو درصد نیز از گذشته به دلایل مختلف از جمله مشکل در ثبت‌نام، بی‌اطلاعی از نحوه‌ی ثبت نام و … یارانه نمی‌گرفتند که با پیگیری‌های صورت گرفته از ستاد هدفمندی یارانه‌ها در تلاشیم تا یارانه آنها برقرار شود. دو درصد از مددجویان نیز که یارانه دریافت می‌کنند، بسته حمایتی به آنها تعلق نگرفته که از آنها خواسته‌ایم به وزارت کار مراجعه کنند و ما نیز پیگیر اعتراض آنها هستیم.

 

 

 

منبع: ایسنا

 

 

انتهای پیام

ارسال نظر