مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر از افزایش ۴۲.۵ درصدی تعرفه‌های خدمات سرپایی و اقامتی درمان اعتیاد در بخش خصوصی و همچنین افزایش ۲۸.۵ درصدی تعرفه‌های این خدمات در بخش دولتی در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: توقع ما به طور ویژه از مراکز درمان اعتیاد به ویژه بخش خصوصی این است که روی افزایش کیفیت خدمات کار کنند.

به گزارش نیکوکار، رضا تویسرکان‌منش با بیان اینکه در جلسه یازدهم فروردین‌ماه هیات وزیران، پیشنهاد وزارت رفاه، وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه درخصوص تعرفه‌های خدمات تشخیصی سال ۱۴۰۰ به تفکیک دولتی و خصوصی تصویب و توسط معاون اول ریاست جمهوری ابلاغ شد، اظهار کرد: در سال جاری کل خدمات بهداشت و درمان با افزایش ۲۸.۵ درصدی همراه بوده که البته خدمات بهداشتی درمانی ویزیت‌ها و خدمات سرپایی با رشد ۳۰ درصدی همراه بوده است.

وی در ادامه به میزان افزایش نرخ تعرفه‌های خدمات درمان اعتیاد در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: اتفاقی که سال گذشته رخ داد این بود که اواخر سال به دلیل شرایط کرونا تعرفه‌ها در بخش خصوصی اصلاح شد و حدود هشت درصد افزایش یافت، اما این مشمول خدمات درمان اعتیاد نشده بود. اتفاقی که در سال ۱۴۰۰ رخ داده این است که در بخش خصوصی تعرفه‌های خدمات سرپایی درمان اعتیاد ۴۲.۵ درصد افزایش یافته و آن عقب افتادگی که ایجاد شده بود، جبران شد.

تویسرکان‌منش با بیان اینکه در سال جاری در بخش دولتی نیز همه ردیف‌های خدمات سرپایی درمان اعتیاد ۲۸.۵ درصد افزایش یافته است، افزود: تعرفه‌های مراکز TC و اقامتی در بخش دولتی نیز ۲۸.۵ درصد و در بخش خصوصی نیز ۴۲.۵ درصد افزایش یافته است.

وی یادآور شد: بنابراین به طور کلی خدمات سرپایی و اقامتی درمان اعتیاد در بخش خصوصی در سال ۱۴۰۰ با رشد ۴۲.۵ درصدی و در بخش دولتی با رشد ۲۸.۵ درصدی همراه بوده است.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر این را هم گفت که به دلیل اینکه ممکن است طی سال قیمت دارو تغییر کند و اغلب تعرفه درمان اعتیاد به صورت بسته (شامل ویزیت، دارو و خدمات روانشناسی) دیده می‌شد، اکنون هزینه دارو را به جز متادون در سایر ردیف‌ها به طور جداگانه در نظر گرفتند؛ به این معنی که تعرفه‌ای که اعلام شده تنها هزینه ویزیت است و هزینه دارو مطابق فاکتوری که سازمان غذا و دارو صادر می‌کند جداگانه از بیمار اخذ می‌شود، بنابراین اگر در سال ۱۴۰۰ افزایش قیمت شربت تریاک یا بوره نورفین و … را داشته باشیم، مراکز ضرر نخواهند کرد.

وی در پاسخ به این سوال که قیمت داروهایی مانند شربت تریاک، بوره‌نورفین و… در سال جاری چند درصد افزایش یافته است؟ توضیح داد: داروها افزایش قیمت داشتند، به ویژه درخصوص متادون قابل توجه بوده است. قیمت بوره‌نورفین نیز حدود ۱۴ درصد افزایش داشته که چندان قابل توجه نیست.

افزایش قیمت متادون از ۱۷۸ به ۲۵۴ هزار تومان 

تویسرکان‌منش ادامه داد: همچنین قیمت متادون نیز افزایش یافته که این دارو در هزینه‌های بسته خدمات دیده شده است. به طور مثال در سال ۱۳۹۹ که درمان نگهدارنده با متادون در دوره یک ماهه ۱۷۸ هزار و ۶۰۰ تومان بود اکنون به ۲۵۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و حدود ۷۶ هزار تومان معادل ۴۲.۵ درصد افزایش داشته است. به نظر این افزایش باید هزینه‌ها را پوشش دهد و بیشتر از نرم عام تعرفه‌های بهداشت و درمان افزایش یافته است.

هزینه پرداختی بیمار از جیب چقدر است؟

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که در پی افزایش تعرفه‌ها، فرانشیز پرداختی بیمار (پرداخت از جیب) چقدر است؟ گفت: اصرار ما این است که هم شخص و هم مرکز بیمه باشد؛ اما اگر فرد بیمه باشد و برای خدمات درمان اعتیاد مراجعه کند، برای خدمات سرپایی، بیمه پایه به طور کامل خدمات را پوشش می‌دهد که برای افراد بی‌بضاعت، کودکان و نوجوانان تا ۹۰ درصد و برای سایر موارد تا ۷۰ درصد تعرفه‌های دولتی را بیمه پرداخت می‌کند.

وی ادامه داد: اما مشکلمان در مراکز اقامتی است که پوشش بیمه‌ای ندارد و هنوز مراکز اقامتی، کمپ‌ها و TC که افراد به صورت اختیاری مراجعه می‌کنند پوشش بیمه پایه را ندارند.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه نسبت به درمان‌های پرهیزمدار تاکید کرد و گفت: افزایش تعرفه‌های درمان اعتیاد قابل توجه بوده، اگرچه نسبت به تورم‌ها می توان ایراد گرفت، اما این افزایش نسبت به عام تعرفه‌های درمان قابل توجه بوده است و توقع ما به طور ویژه از مراکز درمان اعتیاد به ویژه بخش خصوصی این است که روی افزایش کیفیت خدمات کار کنند و ما روی نظارت‌هایمان نیز دقیق‌تر عمل خواهیم کرد.

ضرورت افزایش خدمات روانشناسی و مددکاری بیمارن در حال ترک 

لزوم تعرفه گذاری ترجیحی داروهای کم خطرتر 

تویسرکان‌منش تاکید کرد: توقع ما این است که در مطب‌ها فقط بحث توزیع و عرضه دارو نباشد، بلکه ویزیت‌ها دقیق‌تر باشد و خدمات روانشناسی و مددکاری که تعرفه‌های آن به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده نیز به این سمت بروند که به تدریج بیماران را از نگهدارنده روی درمان‌های پرهیزمدار ببرند؛ یعنی وابستگی به متادون یا شربت تریاک را کم کنند.

وی همچنین با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم تا برای داروهای جدیدتر و کم‌خطرتر مانند بوپره‌نورفین تعرفه ترجیحی بگذاریم، اظهار کرد: توقع ما این است که درمانگران به سمت درمان داوطلبانه و خودخواسته بروند و کسانی که دارای اندیکاسیون (از نظر علمی استفاده از داروهایی بوپره‌نورفین برایشان کاربرد دارند) هستند از این داروها استفاده کنند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/